7/11/16

Ruta o Vía Albert Durá






Al MEU AMIC ALBERT DURÁ.
Cara Sud del Castellar ( Alcoi )
Van ser  moltes hores les que junts invertirem en aquesta zona, escola d'escalada del Castellar, situada al terme municipal d'Alcoi i dins del  Parc Natural de la Serra de MARIOLA.

Junts experimentàrem vivències que tan sols les pòden comprendre aquells que al igual que nosaltres, decidiren un dia compartir el mon vertical, i  en contacte dirècte en la roca calcàrea.
De música, tan sols teniem el so dels mosquetons i d'aquelles clavijes que tintinejaven en el clavar del martell i que ficavem en les clavilles o grietes de la roca, buscant assegurar lo millor possible aquella l'escalada en concret. (diem  l’un, a l’altre… “esta clavija canta”).
S'escoltaven les paràules: assegura, atent, recupera…….. i com no, la teua frasse famosa….. ( AÇÓ AGUANTA).
Experimentàrem alegries conjuntes al eixir per dalt d'aquella escalada que ens haviem proposat. I tristesa, quan ens tocava rapelar i abandonar o retirar-nos de la paret per diferents problemes, pero sempre tornavem fins a conseguir nostre objectiu.
Va passar el temps i ens ferem majors…. i en això, ens tranquil-litzarem una mica, escalavem, si, pero ja en menys impetu, passavem l’estona i realitzavem alló que ens agradava, escalar o tan sols estar en la muntanya.
En el Castellar obrirem junts algunes vies d'escalada, les quals, hui en dia i per a orgull nostre, son repetides per  escaladors mes jovens i que ens han fet el relleu. 
En les nostres visites al Castellar, sempre parlavem d'obrir aquella cicatriu que ascendia d'una manera oblíqua i que acavaba  en aquella eiximenera.
 Buscàvem escalar-la, pero……  no voliem una via d'escalada sino una nova ruta fins el cim del Castellar, alguna cosa diferent, amb un xicotet toc d'escalada o alpí, pero sense buscar dificultats i fins i tot parlarem d'equipar la ruta per a que tots i totes d'una manera senzilla la pogueren realitzar.
Cara Sud del castella ( Alcoi )
Aquella cicatriu perpendicular per la cara sur del Castellar, seria, o deuría ser molt senzilla. ( pensavem)
Pero les coses que passen.…… Mai iniciar-rem aquell proyecte i una mala passada de la vida, deixa la nostra il.lusio arracanoda, irremediablement per a sempre.
A mi no se me va oblidar allò que teniem en comu i per això vaig buscar que m'ajudaren per a fer realitat allo que tu i jo pensavem. I un mati, ens vam equipar i vaem iniciar i acabar l'escalada, que com ja dic, pensavem que sería senzilla, i així és, però, en alguns passos la cosa es un poc delicada, els passos, no superen el IV grau,(menys mal) pero no era allò que en principi ALBERT i jo creïem, buscavem i desitjavem.
L’Eiximenera final que tant ens agradava vorer-la des d'avall, es perfecta, es compacta i aerea, pero tambe necessariament  hi ha que utilitzar tècniques d'escalada per a poder superar-la.(surt en passos de III i IV INF).
ALBERT: Alli  on sigues….. La ruta ja està oberta, i m'he pres la llibertat de posar-li el teu nom. Ruta ALBERT DURÁ. Com a testimoni i homenatge a tota la llabor que feres mentres pugueres pel be del muntanyisme i de l'escalada, com testimoni al teu historial esportiu.
 Fòres membre del G.A.M.E., de l'E.N.A.M. de l'E.V.A.M., de la qual fores president en una època dificil i de transició.
I al final, eixercires el carrec de president del Centre excursioniste d’Alcoi.
Tan sols en queda dir que ara quant mire eixa repisa obliqua amb la seva eiximenera final, ja no la veig ni la mire igual que avans i ara sempre que la mire, en vens a la memoria.

ALBERT DURÁ. Un Muntanyer.

Ruta ALBERT DURÁ. (El Pato)

La vía o ruta de escalada Albert Durá, no està equipada, tan sols existeis alguna clavija i una reunió amb dos spits i cadena.
Dalt de l'eiximerea si està equipat.

Guillem Torres i Perea








Morro de Serrella

Morro de Serrella
Morro de Serrella

Bernia

Bernia
Serra del Bernia

Cova de les Tres Creus

Cova de les Tres Creus

Barranc de Malafí

Barranc dels Tarongers

Carricola

Cava Arquejada o Gran

Cava Arquejada o Gran
Cava Gran o Arquejada d'Agres

Font Roja

Font Roja

Retall de Prensa

Retall de Prensa
Guillem, Nuria i Lluis

Senders d'interés botànic i cultural de l'Alcoià i el Comtat

Senders d'interés botànic i cultural de l'Alcoià i el Comtat
aquest es el nou llibre

Olivera

Olivera
Una bona olivera